Поганий, але іншого не буде: Львівщина отримала бюджет на 2019 рік

IMG_2690

Депутати Львівської обласної ради погодили бюджет Львівщини на 2019 рік, передає кореспондент Дивись.info.

Обсяг доходів обласного бюджету становить 14,493 млрд грн, а видатків – 14,635 млрд грн.

Зокрема передбачено зростання надходження податків та зборів – 12,9%, заробітної плати у бюджетній сфері – 10,9%, індекс інфляції – 7,4%. Також передбачено зростання освітньої та  медичної субвенцій. При цьому, оскільки кошти на монетизацію пільг і субсидій уряд наразі залишив у себе, обласний бюджет-2019 за доходами є меншим від цьогорічного. Через це обсяг обласного бюджету на 2019 рік менший до очікуваного виконання 2018 року на 12,9%.

Водночас у бюджеті на наступний рік збільшаться видатки на обласні програми. Так, на 30 програм передбачено 1,569 млрд грн. Кошти скерують на ремонт доріг – 370 млн грн, на медичні програми - 203 млн грн, мікропроекти – 130 млн грн, освітні програми та закупівлю шкільних автобусів – 95 млн грн, охорону навколишнього середовища – 60 млн грн, на підтримку окремих категорій громадян, зокрема ветеранів УПА - 51 млн грн, на соціальну підтримку учасників АТО – 33,3 млн грн, на розвиток фізичної культури та спорту – 31,9 млн грн, на енергозбереження у бюджетній сфері – 30,5 млн грн, на програму «Безпечна Львівщина» – 30 млн грн, на транскордонне співробітництво – 29,9 млн грн, на підтримку органів державної влади – 29 млн грн, на збереження культурної спадщини – 24,3 млн грн, на розвиток культури – 12,4 млн грн, на протокольні заходи – 4 млн грн, розвиток туризму і рекреації – 2,8 млн грн.

Кошти субвенції з міського бюджету обласному на заходи із утилізації ТПВ зі Львова обласні депутати зменшили із 300 до 150 млн грн. Це означає, що область не має наміру займатися вивозом сміття зі Львова після завершення дії «сміттєвого меморандуму».

При цьому частина депутатів констатувала, що роль облради у формуванні бюджету є формальною.

«Наш обласний бюджет на 80% – це трансфери та державні субвенції. Роль облради як нібито головного органу Львівщини є досить формальною, ми – така собі прокладка», – заявив депутат Роман Кізима.

«Добрий чи поганий обласний бюджет – це філософське питання. Відразу скажу, що він – поганий, але іншого не буде», – відповів голова ЛОР Олександр Ганущин.

У підсумку, за прийняття бюджету проголосував 61 обласний обранець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: