Суд задовольнив позов екс-депутата Мартиненка до ЦПК

808621

Печерський суд задовольнив позов колишнього народного депутата Миколи Мартиненка до Центру протидії корупції.

Про це повідомляється на сайті ЦПК, передає Укрінформ.

«Печерський суд повністю задовольнив позов екс-нардепа Миколи Мартиненка до Центру протидії корупції. Колишній депутат вимагає видалити всю інформацію та згадки про нього з сайту проекту ЦПК – pep.org.ua», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, активісти вважають рішення суду «наступом на свободу слова» та планують оскаржити його.

«Законодавство України чітко встановлює, що будь-хто може вільно використовувати та поширювати публічну інформацію у формі відкритих даних з посиланням на джерело, що й робить Центр протидії корупції у реєстрі публічних осіб», – заявив адвокат ЦПК Олексій Бойко.

Зазначається, що Мартиненко звернувся до Печерського райсуду Києва з позовом до громадської організації «Центр Протидії Корупції» про захист немайнових прав на використання імені та недоторканності ділової репутації у червні 2018 року.

У позові він звинувачував ЦПК у незаконному використанні його імені в контексті розслідувань кримінальних правопорушень і корупційних оборудок, де його вина чи участь іще не встановлені судом.

Йдеться про досьє Мартиненка, розміщеного у відкритому Реєстрі національних публічних діячів — базі даних, розробленій громадською організацією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: