У Британії скликають екстрені дебати через скасування голосування про Brexit

2244800

Парламент Великої Британії проведе екстрені дебати через рішення прем'єр-міністра Терези Мей відкласти голосування по угоді про вихід з ЄС (Brexit).

Про це заявив спікер парламенту після запиту Лейбористської партії, пише НВ.

«Не може бути правильним, що уряд може в односторонньому порядку змінити механізми, коли він погодився на графік», - сказав лідер лейбористів Джеремі Корбін.

Він також назвав неправильним те, що Палата громад не має можливості висловити свою волю.

Відзначається, що термінову дискусію в парламенті підтримали як законодавці від Лейбористської партії, так і від правлячої Консервативної партії.

Напередодні британський прем'єр Тереза Мей скасувала голосування в парламенті з питання Brexit. Депутати повинні були затвердити угоду про вихід Британії з ЄС, раніше схвалену Брюсселем.

Раніше стало відомо, що суд ЄС підтвердив право Лондона відмовитися від Brexit в односторонньому порядку.

Як повідомлялося, лідери 27 країн-членів Європейського Союзу підтримали угоду про вихід Великоъ Британії з блоку. Тепер її  повинна підтримати влада країни.

Остаточний вихід Великої Британії з Євросоюзу запланований на 29 березня 2019 року. Після цього починається 21-місячний перехідний період - до кінця 2020 року. Перехідний період може бути продовжений лише один раз, проте поки невідомо, якою може бути його максимальна тривалість.

23 червня 2016 року британці на референдумі сказали «ні» збереженню членства Великої Британії в складі Європейського Союзу. За вихід країни з ЄС проголосувало 52% виборців, проти - 48%. Шотландія і Північна Ірландія переважно проголосували за збереження членства Сполученого Королівства в ЄС, а Уельс і Англія підтримали Brexit.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: