Які свята відзначають 11 грудня (іменини, народні прикмети)

P70816-114951-e1503396740998

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 11 грудня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 11 грудня в Україні і світі.

Свята 11 грудня

Міжнародний день гір. Історія цього дня почалася з резолюції, яка проголосила 2002 Міжнародним роком гір. Його основним завданням було підвищення інформованості про важливість сталого розвитку гірських районів.

11 грудня відзначається Міжнародний день танго. Поява цього свята пов'язана з днем народження «короля танго» Карлоса Гарделя - відомого аргентинського співака й актора. Він з'явився на світ саме цього дня в 1887 році.

Святкування дня танго відбувається в дусі протиборства, яке стало філософією цього експресивного й красивого танцю. У центрі танго — відносини чоловіка й жінки, їх пристрасть і конфлікти, ревнощі й кохання. Найбільш часто, танцюючи танго, партнери навіть не дивляться в очі одне одному, спілкуючись лише мовою тіла.

З цим святом пов'язана традиція проведення конкурсів на краще виконання танго. Оскільки цей танець повинен бути імпровізаційним, у ньому дуже важливо, щоб партнери відчували емоції й ритми одне одного. Кульмінацією всього танцю є пауза, під час якої партнери завмирають в обіймах, ведучи безмовний діалог у незримій напрузі.

Свято танго відзначається не тільки на батьківщині танцю — в Аргентині, а й в усьому світі. Популярність танго не згасає протягом багатьох років.

Іменини 11 грудня

Цього дня іменини святкують: Андрій, Анна (Ганна), Василь, Вікентій, Григорій, Данило, Іван, Костянтин, Никифор, Микола, Олексій, Онисія, Павло, Петро, Серафим, Сергій, Степан, Тимофій, Федір, Хома, Харитон.

Народні прикмети

У цей день слухали воду в криницях: якщо чути плескіт, то бути грошам у будинку. Сойка в ті вікна кричить де скоро прибуток буде. За сойкою стежать, тому що в цей день вона шлях до щастя вказати може. Сойку приручай та годуй, щоб вона на крилах гроші принесла і удачу в будинок привела.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: