Бойовики «ЛНР» передали Україні 42 ув’язнених

48372908_2317369621669107_5864907357426810880_n

Сьогодні у містечку Щастя забрала наших засуджених, яких утримували у в’язницях на непідконтрольній частині Луганської області.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

«Вони самі, через рідних і близьких людей або ж за допомогою правозахисників, виявили бажання повернутися для продовження відбування покарання на контрольованій Урядом України території. Загалом, Офіс Уповноваженого отримав близько 1000 звернень з проханням про переміщення. Це питання неодноразово обговорювалося на зустрічах Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України, що відбувалися у Мінську», – написала Денісова.

Вона зазначила, що цього разу представники окупаційної адміністрації на тимчасово окупованих територіях у Луганській області передали 42 особи. Також українській стороні були передані їх кримінальні справи.

«Хоча ще раз наголошую: ми готові прийняти всіх без винятку громадян України для подальшого відбування покарання на підконтрольній території.

Але найголовніше, що все вийшло! Це перший випадок передачі ув’язнених з непідконтрольних територій Луганської області», – додала омбудсмен.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: