WTA дозволила тенісисткам грати в легінсах

630_360_1544610895-886

Жіноча тенісна асоціація (WTA) назвала головні зміни в правилах на 2019 рік.

 

WTA внесла деякі корективи в певних пунктах правил на наступний сезон, зокрема, збільшила термін дії захищеного рейтингу і дозволила спортсменкам виходити на корт у легінсах. Про це повідомляє БТУ.

Правилом спеціального (захищеного) рейтингу (SR) можуть скористатися тенісистки, які посідають мінімум 375-е місце в одиночному рейтингу і 200-е в парному. За правилом SR, тенісистка, яка пропустила більше року, може виступати на 12 турнірах, а також двічі заморозити свій спеціальний рейтинг.

Також відбулися зміни в отриманні призових за відмову від участі на турнірі. Тенісистки, що потрапили в основну сітку (крім wild card) і знялися з турніру між стартом кваліфікації і своїм першим матчем, можуть отримати 100% призових за перше коло.

На кожному корті турнірів категорії Premier і вище буде розташовано по два табло таймера подачі. На турнірах WTA International і WTA 125k Series це станеться  2020 року,  тенісистка отримає попередження, якщо не буде готова почати розіграш протягом 25 секунд.

Також із 2019 року WTA дозволила спортсменкам виходити на корт у легінсах. Відтепер легінси і компресійні шорти до середини стегна можуть вдягатися без спідниці, шорт або сукні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: