Одесу хочуть зробити найяскравішим різдвяним містом України

630_360_1544700353-747

На одеських вулицях з 23 до 25 грудня триватиме третій за ліком Міжнародний фестиваль світлового мистецтва Odessa Light Fest.

Про це повідомляється на сторінці заходу в Facebook.

«Із 23 по 25 грудня в Одесі пройде Третій Міжнародний фестиваль світлового мистецтва Odessa Light Fest, який завершує естафету фестивалів світла по всьому світу, а Одесу перетворює на найяскравіше різдвяне місто країни. Головним героєм в цьому дійстві буде світло, створене візуальними майстрами з 14 країн світу. До творчого процесу фестивалю приєдналися художники з України, Франції, Бразилії, Іспанії, Республіки Білорусь, Італії та інших країн», – йдеться в публікації.

На традиційному центральному майданчику фестивалю – Думській площі – щовечора запалюватимуть шоу. У перший день, 23 грудня, відбудеться урочиста церемонія відкриття і мультимедійний шоу-спектакль «Диригент світла». Особлива роль в грандіозному дійстві буде у гігантської світлової маріонетки, а кульмінацією стане піротехнічно-світлове шоу.

У понеділок, 24 грудня, відбудеться конкурс VJ і відеопроекцій 3D Video Art на, присвячений темі «Наука як диво». Глядачі зможуть не тільки споглядати за перетворенням фасаду міської ради, а й проголосувати за одну з меппінг-проекцій. Кращі роботи будуть представлені в фіналі.

У третій день покажуть кращі конкурсні роботи різних років фестивалю. А фінальним акордом стане битва між художниками зі світла, які створять світлове шоу, під різні інтерпретації та аранжування колядки «Щедрик» Миколи Леонтовича.

Підтримуватимуть атмосферу свята, запевняють організатори, світлові інсталяції в різних куточках центру. Hotel de Paris Odessa MGallery by Sofitel перетвориться на справжнє цифрове полотно з дивовижними картинними орнаментами Клімта, а біля Одеського національного академічного театру опери та балету глядачі зможуть знайти цікаву світлову інсталяцію, що отримала назву «Алхімія».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: