У Львові презентували виставку Івана Труша (фото)

IMG_9079_1544714193_3472x2010_1_0

Сьогодні, 13 грудня, в Історичному комплексі Національного музею ім. Андрея Шептицького відкрили виставку «Ретроспектива. Іван Труш».

Виставку відкривають малярські роботи раннього періоду творчості (1890-і – 1912-ий рр.), що став часом становлення й формування індивідуальної живописної мови Івана Труша.

У відкритті виставки, що відбулося в межах мистецького проекту «Відомий і невідомий Труш» взяли участь Міністр соціальної політики України Андрій Рева і голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синюка.

Галерея портретів (1893–1920-х рр.) представляє найближче оточення художника, розкриває його контакти із представниками тогочасного культурно-громадського середовища. До уваги відвідувачів вперше буде представлено обидва портрети Лесі Українки, що ілюструють малознані епізоди взаємин митця і поетеси, двох непересічних постатей в історії української культури.

Проект «Відомий і невідомий Труш» Національний музей у Львові ім. А. Шептицького започаткував з нагоди 150-річчя від дня народження відомого українського живописця, портретиста, мистецтвознавця Івана Труша.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: