У СБУ розповіли про спроби організувати провокації під час Об'єднавчого собору

42

Служба безпеки України викрила спроби російських спецслужб організувати провокації напередодні та під час Об'єднавчого церковного собору у Києві.

Про це у четвер, 13 грудня, повідомив під час брифінгу заступник глави СБУ Віктор Кононенко, передає Новое Время.

«СБУ задокументувала наміри організувати у Києві та інших регіонах провокації напередодні і під час проведення Об'єднавчого собору і створення української помісної церкви», - заявив він.

За словами Кононенка, одна з таких провокацій, спрямованих проти отримання українською церквою томосу про автокефалію, мала відбутися безпосередньо у Києво-Печерській лаврі.

При цьому настоятель лаври митрополит Павло з Московського патріархату мав координувати дії провокаторів.

«Це мало стати підтвердженням попередніх "страшилок" про переслідування віруючих УПЦ радикалами і захоплення святинь, а з іншого боку - могло поставити під загрозу проведення Об'єднавчого собору», - додав заступник голови СБУ.

Нагадаємо, 11 жовтня Синод Константинопольського патріархату ухвалив історичне рішення про скасування акта про тимчасову передачу Московському патріархату Київської митрополії, створенні в Києві стравропігії і визнання канонічними предстоятелів УПЦ КП і УАПЦ, що є важливою віхою на шляху надання автокефалії Українській церкві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: