Європарламент ухвалив резолюцію проти «Північного потоку-2»

nord_stream2_com___1_650x410

Депутати Європарламенту назвали проект з будівництва газопроводу «Північний потік-2» «політичним, який несе загрозу європейській енергетичній безпеці».

Про це повідомляє УП з посиланням на прес-службу Європарламенту.

Резолюцію підтримали 433 парламентарія, 105 висловилися проти, 30 - утрималися.

У документі йдеться, що Європарламент вважає роль України ключовою у європейській мережі енергозабезпечення.

Як повідомлялося, 12 грудня Палата представників Конгресу США ухвалила резолюцію, у якій виступила проти завершення будівництва російського газопроводу «Північний потік-2».

У резолюції проти завершення будівництва російського газопроводу, зокрема, міститься заклик до урядів європейських держав відмовитися від «Північного потоку-2».

Крім цього, висловлюється підтримка запровадженню санкцій відносно газопроводу згідно з частиною 232 «Закону про протидію супротивникам Америки через санкції».

Будівництво газопроводу «Північний потік-2» через Балтійське море вже почалося і, як очікується, буде завершене до кінця 2019 року.

Nord Stream 2 AG, компанія-оператор газопроводу «Північний потік-2», повідомила, що понад 200 кілометрів морської частини трубопроводу вже побудовано.

З кінця 2019 року газотранспортний коридор «Північний потік-2» повинен транспортувати близько 55 млрд кубометрів російського природного газу щорічно з РФ через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, США та Данія - стверджують, що «Північний потік-2» збільшить залежність ЄС від «Газпрому», який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: