Сьогодні в Італії відбудеться судове засідання у справі добровольця Віталія Марківа

_96982232_1a8dbcc0-7bf9-479b-b842-a770637cb983

Сьогодні у Павії відбудеться чергове судове засідання у справі затриманого українського бійця Віталія Марківа

. Інформує УНН з посиланням на Facebook-сторінку активіста Олеся Городецького.

«Згідно з попередньо озвученим календарем, завтра суд мав би слухати свідків обвинувачення — італійських журналістів. Власне, з газетної публікації про «капітана українського війська», однієї з них, і почалося переслідування Віталія. Іншому завтрашньому свідку Віталій посприяв того далекого 2014 року в безкоштовному отриманні бронежилету», – вказано у дописі на сторінці у Facebook.

Він також додав: «Друзі, хто має можливість, одягніть вишиванки і приїжджайте на засідання суду. Наша присутність є важливою».

Нагадуємо, на початку листопада стало відомо, що українська сторона не змогла вступити у судовий процес, який відбувається в суді Італії у справі українського бійця Віталія Марківа, якого підозрюють у причетності до вбивства італійського фоторепортера чотири роки тому на Донбасі.

Віталій Марків — український військовослужбовець, доброволець, боєць Батальйону ім. генерала Сергія Кульчицького Національної гвардії України, учасник Революції гідності.

У 2017 році Марків поїхав до Італії, аби навідати матір. 30 червня 2017 року в аеропорту Болоньї поліція Італії заарештувала Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі разом із його російським колегою Андрієм Мироновим внаслідок мінометного обстрілу у травні 2014 року поблизу міста Слов'янськ. Заступник генерального прокурора України Євген Єнін повідомив, що Рокеллі відвідав так звану «сіру зону» без погодження цього візиту із офіційною владою України.

Від часу затримання український військовий перебуває в ув'язненні у Павії. У листопаді 2017 року суд відмовився змінити Марківу запобіжний захід і відпустити його під домашній арешт. Розслідування справи італійською прокуратурою було завершене у травні 2018 року. За повідомленням місцевої преси, потерпілою стороною на процесі виступатимуть родина загиблого журналіста і Національна федерація італійської преси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: