За незаконний перетин кордону України вперше відкрили кримінальне провадження

прикордонна служба

У вівторок, 11 грудня, прикордонники Білгород-Дністровського загону затримали громадянина Молдови за незаконний перетин кордону України.

Про це повідомив  у соцмережі Фейсбук голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал.

Нагадаємо, раніше за незаконний перетин кордону передбачалась тільки адміністративна відповідальність. Втім президент України Петро Порошенко підписав закон про кримінальну відповідальність за незаконний перетин державного кордону України. Відтак незаконний перетин кордону громадянами держави-агресора або іншими особами в інтересах держави-агресора каратимуть позбавленням волі на строк до трьох років. Такі ж дії, вчинені повторно, каратимуть позбавленням волі на термін від 3 до 5 років, а за порушення кордону, поєднані з використанням зброї, даватимуть від 5 до 8 років ув'язнення.

Отож у повідомленні йдеться, що 32-річний громадянин Молдови, оминаючи пункти пропуску, намагався потрапити в Україну. Також зазначається, що раніше чоловікові заборонили в'їзд в Україну на 10 років. Затримали його прикордонники Білгород-Дністровського загону Південного регіонального управління.

Чоловікові загрожує позбавлення волі до трьох років за кримінальну справу за ст. 332-2 ККУ (незаконне перетинання державного кордону України). Слідчий відділ Управління СБУ в Одеській області уже розпочав досудове розслідування.


 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: