У Києві розпочався Об’єднавчий Собор Українського Православ’я (фото, відео)

content_48361185_2230416067203784_6525403822095859712_n
Фото: УПЦ Київської Патріархії

У якості гостя на Об'єднавчому соборі присутній і Президент України Петро Порошенко

У заході беруть участь церковні ієрархи, священики та миряни, повідомляють у прес-центрі Київської Патріархії.

Вони представляють три Православні Церкви, які на цей час існують в Україні – Українську Православну Церкву Київського Патріархату, Українську Автокефальну Православну Церкву та Українську Православну Церкву, яка перебуває в єдності з Московським Патріархатом. Перші дві Церкви схвалили участь у соборі на рівні своїх Архієрейських соборів, остання (УПЦ МП) представлена окремими представниками єпископату, кліру та мирян.

Фото: УПЦ Київської Патріархії

Перед початком Собору у храмі Малої Софії була відслужена Божественна літургія, після чого відбулась реєстрація учасників Об'єднавчого Собору.

За даними Патріархії, перші дві Церкви схвалили участь у соборі на рівні своїх Архієрейських соборів, а УПЦ МП представлена окремими представниками єпископату, кліру та мирян.

Фото: УПЦ Київської Патріархії

, повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

Фото: Фейсбук Святослав Цеголко

Як видно з фото, Порошенко сидить за столом "президії", поруч з екзархами, митрополитом Емануїлом Гальським - повіреним Вселенського патріарха, який очолює роботу Собору, Філаретом і Макарієм.

По праву руку від президента у президії сидять екзархи Константинопольські  архієпископ Даниїл та єпископ Іларіон. По ліву руку від митрополита Філарета та Макарія сидять митрополит УПЦ МП Симеон Вінницький та Екзарх Константинопольського Патріарха в Греції митрополит Адріанопольський Амфілохій.

На Соборі присутні представники УПЦ МП - митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський УПЦ (МП) Олександр (Драбинко), а також митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Про реєстрацію представників УПЦ МП на Собор повідомив протоієрей УПЦ КП Богдан Тимошенко, опублікувавши фото на своїй сторінці в Facebook.

Про те як зустрічали Петра Порошенка на Софіївській Площі Дивіться у відео телеканалу Прямий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: