Які свята відзначають 15 грудня (іменини, народні прикмети)    

chai

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 15 грудня в Україні і світі.    

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 15 грудня в Україні і світі. 

Свята 15 грудня

День працівників суду України відзначається щорічно 15 грудня. Це професійне свято було встановлено президентським указом від 8 грудня 2000 року на честь усіх працівників галузі правосуддя країни.

На сьогоднішній день повне право на святкування цього дня мають фахівці Конституційного Суду України, Верховного Суду України, судів загальної юрисдикції, арбітражних судів та інших органів судової гілки влади.

На цей час найвищим судовим органом України вважається Верховний Суд. Важливою структурою цієї системи є також Конституційний Суд, в обов'язки якого входить визначення відповідності всіх законів країни нормам Конституції.

Дане свято відзначається в усіх областях країни, оскільки конституційне право кожного громадянина звертатися до суду реалізується скрізь. Саме тому суди загальної юрисдикції розподілені в Україні за територіальним принципом.

Вітаючи всіх працівників судової галузі з Днем працівників суду, перші особи держави завжди акцентують увагу на важливості реформування судово-правової системи країни для гарантії дотримання прав і свобод кожного громадянина.

15 грудня у країнах, які вважаються лідерами у виробництві чаю, відзначають Міжнародний день чаю. Це свято було вигадане, щоб привернути увагу державних установ та самих споживачів чаю до тих проблем, із якими постійно стикаються його виробники.

Появі дня чаю передувало безліч засідань міжнародних організацій і профспілок, які обговорювали можливість появи такого свята. І тільки в 2004 році на Всесвітньому громадському форумі в Індії була затверджена дата для його проведення.

Дане свято переважно відзначають у таких країнах, як Індія, Китай, Бангладеш, Шрі-Ланка, В'єтнам, Непал, Індонезія, Танзанія. Це пов'язано з винятковою важливістю виробництва чаю для економіки цих країн. Європейські держави можуть відзначати цей день тільки на знак любові до цього смачного напою.

Серед головних проблем, про які заведено говорити під час святкування, варто відзначити низьку товарну ціну чаю, яка постійно зменшується. Сьогодні провідні виробники цього продукту намагаються навести лад у схемі формування ціни на свій товар, тому в багатьох країнах на сьогоднішній день проходить реформування чайної промисловості.

Іменини 15 грудня

Цього дня іменини святкують: Андрій, Антоніна, Борис, Віра, Володимир, Дмитро, Іван, Кирило, Костянтин, Кузьма, Маргарита, Марія, Мотрона, Матвій, Мойсей, Микола, Павло, Панас, Сергій, Степан, Тамара, Февронія, Федір

Народні прикмети

Сніги у цей день глибокі - трави на сіно багато зросте. На Авакума тому кошмари не страшні, хто у Небес захисту просить, та й сам не підводить. У народі вірили, що в день свята можна позбавити дітей від кошмарів, якщо їх в курник зводити та перо півня покласти в ліжко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: