Зона ООС: окупанти залякують своїх бойовиків та населення фейками про наступ ЗСУ

48240861_508369672988987_8525878264336482304_n
Фото: штаб ООС

14 грудня російські окупаційні війська 10 разів порушили режим припинення вогню. Противник продовжує застосувати озброєння, заборонене Мінськими угодами.

Зокрема, ворог відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм по позиціях Об'єднаних сил неподалік хутора Вільний, що на Попаснянському напрямку та в районі населеного пункту Світлодарськ.
Також російські окупанти вели вогонь з БМП-2, зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по позиціях Об'єднаних сил неподалік населених пунктів Мар'їнка, Піски, Старогнатівка, Первомайське - на Донецькому напрямку та позицій українських військових в районі населених пунктів Чермалик, Гнутове та Водяне на Маріупольськом напрямку.
Внаслідок бойових дій одного українського військового було легко поранено.За даними розвідки, 14 грудня двох окупантів було знищено.
Протягом поточної доби ворог не відкривав вогонь по позиціях українських військових.
Докладніше про події в районі проведення операції буде поінформовано під час щоденного брифінгу представника Об’єднаних сил.

Також, в штабі ООС інформують, що пропагандистські ресурси Російської Федерації, а також їх васали на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей під виглядом "суспільного інформування" намагаються лякати власних найманців та цивільне населення фейковими новинами про наступ Об'єднаних Сил.

Фото: штаб ООС

Сама ж російські окупанти та їх поплічники здійснюють цілеспрямовані обстріли населених пунктів та створюють небезпеку життю мирних громадян. Це їх справжнє обличчя – обличчя звіра, одурманеною кремлівською пропагандою.

14 грудня, близько 16-ї години під інтенсивний вогонь з боку російсько-окупаційних військ потрапили житлові будинки населеного пункту Золоте-4. Під час обстрілу найманці застосували забороненими Мінськими домовленостями озброєння, використавши 30 мінометних мін калібру 82 мм.

Фото: штаб ООС

Від прямого втручання зазнав пошкоджень чотирьохповерховий житловий будинок, мешканці якого були змушені покинути свої оселі. На щастя, під час руйнувань ніхто з них не постраждав. Наразі підрозділи ДСНС надають допомогу громадянам, чиї помешкання були зруйновані внаслідок обстрілів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: