Канадці подарували львівській дитячій лікарні унікальний для України хірургічний комплекс (фоторепортаж)

IMG_3509

Унікальне лапароскопічне обладнання, єдине у такій комплектації на території України, презентували у "Міській дитячій клінічній лікарні" на Пилипа Орлика у Львові.

Обладнання придбали за кошти міста та благодійників з Канади. До переобладнання операційних залучився Фонд клініки з Торонто "SickKids Hospital", університетська клініка, з якою найбільша лікарня у Західній Україні співпрацює уже 5 років.

Унікальність такого обладнання полягає у використанні мініінвазивної технології, завдяки якій, після хірургічного втручання не залишатимуться шви, та в післяопераційний період організм діток буде швидше відновлюватись і відповідно зазнавати менше навантажень.

«Ці операції можуть проводитися на проблеми, які є в животі, в грудній порожнині та мозку»,-зазначає хірург міської дитячої лікарні Калівошка Юрій Володимирович.

Нагадаємо, лапароскопія - це сучасний метод хірургії, в якому операції на внутрішніх органах проводять через невеликі отвори, в той час як при традиційній хірургії потрібні великі розрізи.

Операції можуть проводити діткам від народження і до 18 років. Станом на грудень 2018 року у лікарні за допомогою новітнього обладнання, провели вже 40 операцій. Як зазначає Калівошка, за рік можна провести біля 400 хірургічних втручань.

Як зазначає головний лікар КНП «Міська дитяча клінічна лікарня м. Львова» Дмитро Квіт,  в  операційний блок було інвестовано майже 7 млн грн, з яких більше шести мільйонів витратили на обладнання, а решту- на ремонт.

«Це найкращий подарунок, який могли отримати діти до дня святого Миколая»,-зазначає міський голова Львова Андрій Садовий.

З 10 операційних, у дитячій лікарні залишилось обладнати ще дві. Відтак міський голова пообіцяв щороку виділяти кошти, аби лікарня була повністю переоснащена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: