На свята можуть виникнути проблеми з похованням померлих, потрібні мобільні групи, — активістка

DSC_3542_1537781922_613x408.41125_3_0

Громадська активістка Галина Янко просить створити при поліклініках  мобільні бригади, щоб у випадку смерті людини під час різдвяних свят тіло не лежало у помешканні по кілька днів.

Громадська активістка Галина Янко просить створити при поліклініках мобільні бригади, щоб у випадку смерті людини під час різдвяних свят тіло не лежало у помешканні по кілька днів. 

Про це активістка заявила під час апаратної наради у ЛОДА, передає кореспондент Дивись.info.

«Я поховала бабусю і стикнулася з тим, коли тіло не могли відправити в морг тільки через те, що був вихідний день. На жаль, керівництво Міністерства охорони здоров’я та МВС так продумали, що без довідки лікаря тіло не можна відправити у морг. Зараз фактично розділені дві функції: приходить поліція, фіксує факт ненасильницької смерті і йде геть з цими документами. Пізніше родина стикається з тим, що у вихідний день не працює поліклініка. Є черговий, але людина сама шукає лікуючого лікаря, який знає можливу причину смерті. І до цього моменту тіло лежить у хаті, його не можна ані перебрати, ані вивезти до моргу, нічого. Попереду  багато вихідних», – пояснила Галина Янко.

Вона попросила створити мобільні групи, які б могли вирішити проблему.

«Коли б з поліцією приходили лікарі, які б фіксували факт смерті. До прикладу, якщо є двоє стареньких людей і біля них нема нікого з рідних, і один помирає, іншому доведеться жити з цим тілом 2-4 дні, поки триватимуть вихідні», - додала активістка.

Голова ЛОДА Олег Синютка сказав, що обговорить ситуацію з керівництвом управління Нацполіції, департаменту охорони здоров’я та представником судової влади, адже в деяких випадках для поховання необхідне ще й рішення суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: