Синод УПЦ МП заявив, що не визнає рішення Об’єднавчого собору

53da103bbeb26c49d67980f00489ec46
Фото ілюстративне.

Синод Московського патріархату за підсумками позачергового засідання заявив про невизнання рішень, які було ухвалено на Об'єднавчому соборі 15 грудня.

Крім того, було прийнято рішення про зняття з посади двох ієрархів, які брали участь в Соборі, - митрополитів Симеона (Шостацького) і Олександра (Драбинка), передає НВ.

Відповідні рішення були прийняті також і щодо священиків і дияконів, які брали участь в Соборі разом з архієреями.

Синод призначив нового архієрея: Переяслав-Хмельницьку єпархію очолив архімандрит Діонісій (Пилипчук), в Дніпропетровській єпархії призначений архімандрит Андрій.

Раніше стало відомо, що під час служби в Спасо-Преображенському кафедральному соборі у Вінниці митрополит Симеон заявив про свій перехід з Московського патріархату в новостворену єдину помісну Православну церкву України.

15 грудня в Софії Київській пройшов Об'єднавчий собор, на якому таємним голосуванням був обраний предстоятель єдиної Української православної церкви. Ним став митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній (Думенко). На Об'єднавчому соборі також затвердили статут церкви.

На Собор були запрошені ієрархи УПЦ Київського патріархату, УАПЦ і УПЦ Московського патріархату.

Томос про автокефалію обраному предстоятелю вручить Вселенський патріарх у Константинополі 6 січня 2019 року.

У Об'єднавчому соборі зі створення помісної церкви брали участь два представника УПЦ Московського патріархату - митрополит Вінницький і Барський Симеон та митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко).

Коментуючи участь своїх ієрархів у Соборі Московський патріархат в Україні заявив, що обидва митрополита перейшли в розкол і в диптиху канонічних єпископів України вони більше не значаться.

У РПЦ заявили, що учасники Об'єднавчого собору в Києві будуть стерті з історичної пам'яті церкви.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: