У Львові погасили марку на честь генерала Кульчицького

48360087_1858000290915678_8311921496368873472_n

У Львові, на честь 55-ти річчя Героя України генерала Кульчицького відбулось погашення поштової марки.

Про це повідомили в Західному територіальному управлінні Національної гвардії України.

В приміщенні Головного поштамту міста Львова відбулось погашення поштової марки із зображенням Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького. Процедура відбулася 17 грудня 2018 року в день 55-ти річчя від дня народження Сергія Петровича.

Поштова марка та конверт були розроблені львів’янином, філателістом, засновником «Козацької пошти» Андрієм Пилюхом.

«На прохання Петра Франка, почесного голови Всеукраїнського Товариства політичних в’язнів і репресованих, дослідника, письменника та громадського діяча, я розробив та виготовив конверт та персоніфіковану марку, - розповідає Андрій Пилюх. – Це офіційна поштова марка, індивідуального замовлення, і також пам’ятний штемпель до 55-ої річниці з Дня народження Сергія Кульчицького. Ці атрибути будуть записані в нашу історію, залишать пам'ять про нашого героя через філателію».

У церемонії погашення поштової марки взяли участь Андрій Пилюх, Петро Франко та дружина Сергія Петровича Кульчицького Надія Богданівна.

На самій марці зображений генерал-майор Сергій Кульчицький на синьо-жовтому фоні із орденом «Золота Зірка». На конверті в нижній лівій частині надрукована фотографія Сергія Петровича зроблена у вертольоті, в зоні проведення АТО, за пару днів до загибелі та погруддя, яке було відкрито 29 травня 2015 року на території 2 Галицької бригади Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України із верхнім написом червоно-чорними літерами «Слава Україні! Героям Слава!».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: