УПЦ МП зібрала позачергове засідання Синоду

53da103bbeb26c49d67980f00489ec46
Фото ілюстративне.

На території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври 17 грудня розпочалося позачергове засідання священного Синоду Української Православної Церкви Московського патріархату.

Про це повідомляє УП  з посиланням на Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Зазначається, що засідання очолює митрополит Онуфрій.

«Постійними членами Священного Синоду є: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Камʼянець-Подільський і Городоцький Феодор», - йдеться у повідомленні.

Також там присутні митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, секретар священного Синоду, керуючий справами УПЦ МП митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Повідомляється, що під час позачергового засідання Синоду будуть розглянуті питання, «пов’язані з викликами, які зараз постають перед Українською Православною Церквою».

Раніше новообраний предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив, що після Об'єднавчого собору митрополит Онуфрій буде тільки митрополитом Російської православної церкви в Україні.

15 грудня Об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Православної церкви України.

Президент Петро Порошенко представив його як митрополита Київського і всієї України.

Також після обрання нового глави УПЦ глава УПЦ МП Онуфрій офіційно втратив титул митрополита Київського.

Після обрання Епіфаній закликав архієреїв та вірян приєднатися до новоствореної церкви.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: