У Щирці відреставрують оборонні мури храму за понад 13 мільйонів гривень

Shchyrec-01-1

Тендер на реставрацію пам’ятки архітектури національного значення вартістю майже 13 мільйонів 360 тисяч гривень виграло ПП «Володар-Маркет».

Про це стало відомо із сайту публічних закупівель ProZorro.

У листопаді департамент архітектури та розвитку містобудування ЛОДА оголосив тендер на реставрацію оборонних мурів та благоустрій території храму Різдва Пресвятої Богородиці у Щирці Пустомитівського району.

Початкова вартість тендеру майже 13 мільйонів 480 тисяч гривень. На торги зголосилися ПП «Володар-Маркет» та ПП «Галицька будівельна група». Перемогу здобула перша компанія, запропонувавши виконати роботи за 13 мільйонів 359 тисяч гривень.

Договір було укладено 18 грудня.

Роботи розподілені на два етапи: 2018 року передбачено витратити майже 50 тисяч гривень, решту – до грудня 2019 року.

У зведеному кошторисі зазначено, що понад 7 мільйонів 165 тисяч гривень буде витрачено на ремонтно-реставраційні роботи,  понад мільйон 644 тисячі гривень – на благоустрій, ще понад 50 тисяч гривень – на облаштування тимчасової дороги.

У технічному завданні передбачено зрізання культурного шару, копання траншей, поліпшення штукатурення, реставрація мурування фортечних і монастирських стін та башт, відтворення мурування стін та башт тощо.

Згідно із даними YouControl, ПП «Володар-Маркет» засноване понад 10 років тому, директором і засновником є Надія Мелета. Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. Торік підприємство отримало тендерів на понад 28 мільйонів гривень, зокрема на ремонтно-реставраційні роботи Музею Пінзеля, Домініканського костелу, храму Святої Трійці а вулиці Тершаковців, поточний ремонт дерев’яної церкви Воздвиження Чесного Хреста у Дрогобичі, реставрація фасаду театру імені Леся Курбаса тощо.

Довідка

Церква Різдва Пресвятої Богородиці XVI ст. споруджена на узгір’ї, де, можливо знаходився у ХІІ ст. Щирець, на так званій «церковній» горі висотою 313 м. Після чисельних татарських набігів, пожеж та руйнацій церкву відбудували тільки у 1662 р., а свій теперішній вигляд вона отримала у 1892 р. Перебудова та реконструкція була виконаної за проектом знаного галицького архітектора Василя Нагірного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: