Українські заробітчани заробили майже у 1,5 рази більше, проте трудова міграція уповільнюється — НБУ

airport_731196_960_720_650x410

Протягом першої половини 2018 року обсяг зарплат, які українці отримали за кордоном, збільшився на 43%, проте темпи приросту трудових мігрантів уповільнюються.

Про це йдеться у звіті про фінансову стабільність, презентовану Національним банком України, передає Громадське.

Зазначається, що через зростання рівня зарплати українських заробітчан знизився вплив отриманої в Україні зарплати на загальні доходи населення.

«Обсяг зарплати, отриманої українцями за кордоном, збільшився на 43% у порівнянні з попереднім роком. Проте у 2018 році темпи приросту кількості трудових мігрантів з України вповільнюються, зокрема через насичення ринку Польщі», — повідомили в НБУ.

У Нацбанку повідомили, що через скорочення темпів трудової міграції у 2019 році в Україні можуть уповільнитися темпи зростання заробітних плат. Водночас, у разі спрощення процедури працевлаштування українців у країнах кількість заробітчан може суттєво зрости.

«У майбутньому спрощення процедур для працевлаштування іноземців у європейських країнах може дати новий поштовх для посилення трудової міграції з України до Європи через разючу різницю в рівнях зарплат», — додали в Нацбанку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: