ВР підтримала законопроект про введення штрафів за незаконне носіння військової форми

b3b7a632bfa4b6f164dc509dd35ef88766edb0bc

Верховна Рада в першому читанні прийняла законопроект, яким має намір ввести адміністративну відповідальність за неправомірне носіння військової форми, а також кримінальну відповідальність за осквернення пам'ятників і могил захисників України.

Відповідний законопроект підтримали в першому читанні 229 нардепів, передає Цензор.НЕТ.

Законопроектом передбачається, що за незаконне носіння військової форми зі знаками розрізнення військовослужбовців Збройних Сил України будуть штрафувати на суму від 150 до 200 неоподатковуваних мінімумів податків громадян (від 2 тис. 550 до 3 тис. 400 грн) з конфіскацією форми. При повторному порушенні передбачається штраф до 6 тис. 800 грн або громадські роботи на строк від 30 до 40 годин. Також за незаконну купівлю-продаж або носіння орденів та медалей пропонується штрафувати на суму до 1 тис. 700 грн.

Крім того, пропонується розширити перелік осіб, за осквернення могил яких передбачена кримінальна відповідальність. Осквернення могили тих, хто захищали незалежність і територіальну цілісність України, які брали участь в АТО, в заходах щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії РФ в Донецькій і Луганській областях, учасників Революції Гідності, борців за незалежність України в ХХ столітті, пропонують карати обмеженням або позбавленням волі на строк 3-5 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: