Якими були головні ялинки Львова за останні 10 років (фото)

IMG_2852

Вже сьогодні у Львові запалять головну ялинку міста. Розташована вона на площі перед оперним театром.

А тим часом пропонуємо подивитися фото, як вона виглядає зараз та як виглядали головні львівські ялинки за останні 10 років.

2018 рік

Цьогоріч перед оперним встановили цільне дерево заввишки у майже 20 метрів. Її (як і минулорічну) львів'янам подарували. Ялинка вже стоїть на місці та прикрашена святковими гірляндами, що їх минудоріч прижбали для Львова. Сьогодні ввечері  урочисто запалюватимуть її вогні, тож саме ввечері буде зрозуміло, чи перемогла цьогорічна ялинка попередні за красою.

Фото Дивись.info

2017

Минулого року ялинку Львову також подарували. Тоді ж зробили нововведення - придбали гірлянду завдовшки у майже 8 км, аби відмовитися від іграшкових прикрас. Внизу встановили декорації-подарунки різних висот: півтора метри, 1,20 та 1 метр. Водночас, не усім ялинка припала до душі. Наприклад, у національному голосуванні вона не здобула призового місця.

Виглядала ялинка так:

До слова, під час минулорічного голосування на сайті Дивись.info саме вона здобула перемогу (37% голосів, за неї проголосувало понад 2100 наших читачів).

2016 рік

Головна ялинка 2016 року приїхала до Львова зі Східниці. Тоді її ще прикрашали не лише гірляндами, а й іграшками. А ілюмінацію оновили і зробили її подібною до вуличного освітлення. На новорічне дерево витратили 211 тисяч гривень. Виглядало воно так:

Фото з відкритих джерел

Ялинка - 2015

Тогорічна ялинка була особливою, адже сяяла у кольорах національного прапора - синім згори та жовтним знизу. Була вона заввишки майже 20 метрів та приїхала до Львова з Дрогобицького лісництва. З бюджету тоді витратили 50 тис. грн. І виглядала вона так:

Фото з відкритих джерел

2014 рік

По-особливому виглядала ялинка 2014 року. Тоді її прикрасили кілька великих фігур янголів. При цьому, у 2014 році мерія думала, чи варто взагалі відкривати урочисту ялинку, з огляду на події в країні, але все ж наважилися влаштувати містянам свято. До слова, у минулорічному голосуванні на Дивись.info вона посіла третє місце з 17 % голосів (майже 1000 читачів назвала її найгарнішою за останні роки). Виглядала ялинка так:

Фото: МоєМісто

2013 рік

Тогорічну ялинку прикрашали не лише фігури янголів, а й автентичні дерев'яні іграши яворівських майстрів, іграшки ручної роботи, які виготовили учні художньої школи ім. О. Новаківського, та 40 синьо-жовтими світильників. Крім цього, ялинка прикрашена українськими гербами-тризубами та символами Євросоюзу. Виглядало це все так:

Фото: Захід.нет

2012

Ялинка зразка 2012 року у голосуванні на Дивись.info минулого року посіла друге місце та здобула понад 1200 читацьких голосів. Тогорічну міську ялинку прикрасили яворівською іграшкою від народних майстрів. Остап Сойка та Оксана Когут виготовили для львівської ялинки 200 автентичних прикрас. Виглядала головна ялинка Львова так:

Фото: Захід.нет

2011

Цього року у Львові на головній ялинці вперше з'явилися особливі прикраси - металеві конструкції з фігурами янголів. Їх спеціально розробили для ялинки у Ватикані і вони тішили львів'ян кілька років поспіль. Крім того, дерево прикрасили жовтими та синіми гірляндами. 2011 року головна ялинка Львова виглядала так:

Фото: Захід.нет

2010 рік

Тоді головними іграшками на ялинці були великі цукерки. Саме ж дерево підсвітили червоно-синіми кольорами. Святкове дерево сягало 18 метрів і коштувало місту 3 тисячі гривень. Ялинку привезли із Рудно і виглядала вона так:

Фото з відкритих джерел

2009 рік

Тогорічна ялинка була несхожою на сучасні - ані янголів, ні довжелезної гірлянди. Тоді її прикрашали невеликі іграшки та вогні та виглядало все так:

Фото: http://vorobus.com/

Читайте також: В передчутті дива: як Львів готується до Різдвяних свят (фото, відео)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: