До Одеського порту прибув Британський військовий корабель

picturepicture_154520962676385071243566_95705
Сергій Смоленцев. dumskaya.net

Сьогодні, 19 грудня, о 10:30 розвідувальний корабель Королівського флоту Великої Британії пришвартувався біля причалу Одеського морського порту.

Про це повідомив керівник проекту "Майдан закордонних справ" Андрій Клименко у соцмережі Фейсбук.

"Одесити, зустрічайте! Чекаємо ваших фото", - зазначив у своєму пості Андрій Клименко.

Фото з Фейсбук

Також як зазначає одеське видання "Думская", це перший корабель НАТО, який гостює в Україні після інциденту у Керченському проливі.

Британський корабель HMS Echo пробуде в Одесі кілька днів. Раніше британське міністерство оборони заявляло, що корабель залишиться у Чорному морі на тривалий період, однак Конвенція про режим проток обмежує термін перебування військових кораблів нечорноморських держав в акваторії Чорного моря. Можливо, його замінить HMS Enterpride.

Фото: Сергій Смоленцев. dumskaya.net

У повідомленні йдеться, що головне призначення HMS Echo (H87) - проведення дослідних гідрографічних чи геодезичних операцій, у тому числі в інтересах підводного флоту, а також можливе використання у якості корабля управління морськими операціями, для протимінного застосування. При цьому можливе збільшення екіпажу до 81 особи, пошуку та ідентифікації підводних об’єктів.

Крім того, корабель має підвищені умови комфорту для екіпажу, який розміщений у двомісних каютах, окрім командира та його помічника, які живуть у одномісних каютах.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: