МВФ погодив нову кредитну програму для України та виділив транш

09c11708-8f08-4da8-87d2-4e4874b6c08b

Рада Міжнародного валютного фонду погодила нову 14-місячну кредитну програму stand-by для України. Перший транш цієї програми, розміром 1,4 мільярдів доларів надійде вже найближчим часом.

Про це повідомив президент Петро Порошенко.

Загальний обсяг фінансування в рамках нової кредитної програми складе 3,9 мільярда доларів.

«Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила програму допомоги stand-by для України на 14 місяців на загальну суму 3,9 млрд доларів США. Схвалено і рішення про виділення у рамках цієї програми першого траншу на 1,4 млрд дол США, що відбудеться вже найближчим часом», — повідомив президент.

Нова програма співпраці має замінити програму EFF, яка діяла в Україні з 2015 року.

Зазначимо, програма МВФ Extended Fund Facility розрахована для середньо- та довгострокової співпраці з країнами, які мають довгострокові проблеми у нестачі коштів (дефіциті). Ця програма передбачає проведення довгострокових реформ та має довший період погашення заборгованості.

Водночас, програма Stand-by є короткостроковою (не більше 3 років) та призначена для подолання дефіциту коштів у короткостроковій перспективі.

Нагадаємо, що черговий транш МВФ необхідний для підтримання фінансової стабільності України та уникнення настання технічного дефолту — ситуації, коли Україна не зможе розрахуватись за кредитними зобов’язаннями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: