У ЄС підозрюють, що Росія у Криму розмістила ядерну зброю

1-543

Брюссель розпочав розслідування хакерської атаки на дипломатичні системи зв’язку Євросоюзу після того, як в мережу потрапили тисячі записок організації.

У них європейці називають президента США Дональда Трампа «хуліганом», а Крим – «гарячою зоною», в якій Росія вже, вірогідно, розмістила свою ядерну зброю, пише Укрінформ з посиланням на The Guardian.

Витік конфіденційних записок викриває занепокоєння, поширене серед дипломатів і чиновників ЄС через поведінку адміністрації Трампа, а також її справами з Росією і Китаєм. Повідомлення про те, як Москва перетворює український Крим на гарячу ядерну зону, датована 8 лютого цього року. Російські війська незаконно анексували півострів у 2014 році. Публічно ні США, ні ЄС ніколи не допускали того, що на його території присутня російська ядерна зброя.

Також у іншій таємній записці йдеться про зустріч президентів США і Росії, яка відбулася у столиці Фінляндії цього року. В ній європейські дипломати називають переговори «успішними, принаймні для Володимира Путіна». На прес-конференції після зустрічі в липні Трамп відійшов від обговореного зі своїми радниками сценарію поведінки. Він навіть запропонував Росії допитати агентів розвідки США у обмін на те, що російська сторона допитає своїх громадян, які фігурують у справі про втручання Кремля у американські вибори. Згідно із запискою від 20 липня, Білий дім запевнив ЄС, що всі ці обіцянки Трампа будуть «зам’яті».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: