Львівські депутати не змогли заборонити політичну агітацію у комунальних закладах

IMG_0516-1-1
Фото з архіву.

Проект ухвали про заборону політичної реклами та агітації у комунальних закладах міста не набрав достатньої кількості голосів під час сесії ЛМР.

Проект ухвали про заборону політичної реклами та агітації у комунальних закладах міста не набрав достатньої кількості голосів під час сесії ЛМР, передає кореспондент ІА Дивись.info.

Проект ухвали, зокрема, передбачав заборону використання закладів освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, інших комунальних підприємств, установ та організацій для розповсюдження політичної реклами та здійснення політичної агітації. Зокрема передбачалося, що всі плакати, стенди, листівки та інші друковані та аудіовізуальні матеріали, які знаходяться у комунальних установах не можуть містити будь-яких найменувань і символіки, а також розпізнавальних знаків чи девізів політиків чи партій.

Крім цього, проект передбачав заборону проведення зустрічей, презентацій та інших публічних заходів політичного характеру. Згідно із проектом, виняток мали становити лише приміщення міської ради, де передбачені приміщення для фракцій політичних партій ЛМР. Втім, частина депутатів заявила, що проект потребує доопрацювання.

Як заявив депутат Валерій Веремчук, кожен депутат міської ради обраний від певної політичної сили, тому будь-яка зустріч депутата з виборцями у приміщенні комунальних закладів може трактуватися як політична агітація. Інші депутати також згадали, що всі заборони, які були передбачені проектом ухвали, вже прописані у законодавстві України і дублювати їх на місцевому рівні немає сенсу. Відтак більшість депутатів проголосувала за перенесення ухвали з її опрацюванням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: