Львівські депутати підтримали петицію про заборону будівництва нового житла без садочків

IMG_5197

Депутати Львівської міської ради підтримали електронну петицію щодо заборонити будівництва у місті нових багатоквартирних будинків, офісних, розважальних та торгівельних центрів без збільшення мережі комунальних навчальних закладів, насамперед, садків та шкіл.

За відповідну ухвалу проголосував 51 міський обранець, передає кореспондент Дивись.info.

Як пояснила авторка петиції, голова ГО «Батьківська рада Львівщини» Олена Пономарева про повну заборону не йдеться, але міська рада має враховувати будівництво садочків та шкіл під час видачі містобудівних умов та обмежень на будівництво нового житла. Водночас, вона заявила, що з такими темпами будівництва житла, скоро місць бракуватиме і у школах.

Читайте також: Хто крайній: чи зникнуть у Львові черги до дитячих садочків (інфографіка) 

Петиція, зокрема передбачає запровадження заборони на надання будь-якої дозвільної документації та прийняття рішень щодо будівництва багатоквартирних будинків (готелів тощо), житлових кварталів, масивів, офісних (розважальних, торгівельних) центрів, тощо – без підтверджуючого документу за підписом керівника управління освіти, що в мережі комунальних закладів дошкільної та середньої освіти у відповідному мікрорайоні є достатньо місць і всі діти, котрі там проживають і проживатимуть у нових будинках — є гарантовано забезпечені місцем для здобуття доступної, безкоштовної освіти.

У петиції також йдеться про те, що намагання управління освіти ЛМР збільшити кількість місць садках за рахунок ущільнення груп призводить до порушення санітарних та інших норм, порушуються права дітей на якісну освіту такі заходи не сприяють вирішенню проблеми. Аналогічна проблема з переповненими класами і в школах.

Депутати підтримали петицію із правками. В Ухвалі йдеться, що до наступної сесії має бути напрацьована дорожня карта щодо вирішення питань, порушених у петиції, а при її розробці департаменти містобудування та гуманітарної політики мають враховувати петицію

Відповідальність за реалізацію ухвали поклали міського голову Андрія Садового.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: