Українцям спростили можливість перепланування житла

0f76affc-9255-46f8-b0f9-c5b99f7b47df

Кабінет міністрів України затвердив оновлений Перелік будівельних робіт.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житло-комунального господарства України.

Затверджений Кабміном перелік будівельних робіт не потребують документів, що дають право на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію.

«Якщо раніше для перепланування квартири обов’язково потрібно було отримувати дозвіл ДАБІ, то тепер такі роботи, якщо немає втручання в несучі конструкції, не потребують цих документів», - йдеться у повідомленні.

Це значно спростило можливість влаштовувати, наприклад, пандуси та інші засоби доступності або заміняти блоки балконів, вікон, дверей.

У перелік увійшли роботи з переобладнання та перепланування жилого будинку і жилого приміщення, а також нежилого будинку або споруди та приміщень в них. Тобто виконання яких не передбачає втручання в огороджувальні та несучі конструкції та інженерні системи загального користування.

Ці зміни стосуються перепланування не тільки у приватних будинках, а й в квартирах багатоквартирних будинків. До прикладу, можна робити перепланування або переоснащення торговельних залів ТРЦ, офісних приміщень бізнес-центрів, та інших об’єктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: