Львів'яни розповіли, що найбільше впливає на їхній вибір під час голосування за депутатів

рпаві
Фото ілюстративне. Джерело: Радіо ТРЕК

Стало відомо, які фактори найбільше впливають на вибір львів'ян при голосуванні за місцевих депутатів та мера.

Про це йдеться в результатах дослыдження, яке Центр вивчення громадської думки «Соціоінформ» підготував на замовлення ІА Дивись.info.

Зокрема, більшість опитаних однозначно збирається, або скоріше збирається голосувати на наступних місцевих виборах (сукупно – 74,4%), з них однозначно підуть на голосування 38,4%, «скоріше так» - 36%.

Що найбільше впливатиме

Опитаним пропонувалося обрати з таких варіантів відповіді: дуже впливатиме; швидше впливатиме; і так, і ні; швидше не впливатиме; зовсім не впливатиме. Якщо взяти за основу відповіді «дуже впливатиме - швидше впливатиме» та «швидше не впливатиме - зовсім не впливатиме», то найбільше виборці, які точно чи імовірно голосуватимуть 2020 року на місцевих виборах, звертатимуть увагу на чисту репутацію та моральність кандидата (сукупно 82,2%) та допомогу місту у вигляді майданчиків, лавочок тощо (81,7%).

На вибір багатьох опитаних, що збираються голосувати, також впливатиме харизма кандидата (сукупно 70,5%) та проведення зустрічей з мешканцями (сукупно 66%). Також понад половина потенційних виборців звертатиме увагу на волонтерський досвід кандидатів та їх громадянську активність, а також на юридичну чи економічну освіту майбутніх міських обранців.

Що впливатиме найменше

Цікаво, що зовсім не впливатимуть на вибір майже чверті електорату обіцянки кандидата. Ще 24% опитаних говорить, що обіцянки кандидата швидше не впливатимуть на їхній вибір. Саме цей показник має найбільший «антирейтинг» впливу на рішення виборців.

Повне дослідження читайте тут.

Також мало ваги при виборі кандидата матиме його успішність у бізнесі (на 13,7% опитаних це не впливатиме взагалі, ще на 22% швидше не впливатиме). Менше третини звертатимуть увагу також на релігійність та сімейність кандидата, а також те, що його прізвище "на слуху".

Від чого залежать різні фактори впливу

Варто відзначити, що з віком опитаних вага фактора релігійності та сімейності кандидата наростає (для молоді швидше не важливо, для старших швидше важливо). Чим частіше людина ходить до церкви, тим більш важливий цей фактор (менш важливий для того хто ходить в церкву лише по святах і не ходить).

При цьому, чим вищий рівень доходу опитаних, тим важливіші політичні маркери: програма, партійна приналежність, обіцянки та наявність політичного досвіду. Так само, чим вищим є рівень освіти респондентів,  тим вагомішим стає фактор харизми та лідерських якостей кандидата, його громадянської активності тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: