Перший французький гелікоптер Airbus Н-225 Super Puma уже в Нацгвардії (фото)

48411280_1864439436938430_4895476570921107456_n

Сьогодні до аеропорту «Бориспіль» прилетіли два перші багатофункціональні французькі вертольоти Airbus Н-225 Super Puma в рамках Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС. Один отримала НГУ, інший – передано ДСНС України.

Про це інформує прес-служба Нацгвардії України.

Національна гвардія за умовами контракту отримає 12 таких машин. За словами фахівців, Н225 володіє найвищими в галузі характеристиками швидкості, дальності польоту, завантаження та надійності в категорії 11-тонних дводвигунових машин. Характеристики цього гелікоптера повністю відповідають завданням, що виконує Національна гвардія.

«Ми вийшли на новий рівень міжнародної взаємодопомоги для нашої країни та Нацгвардії. Наявність таких багатофункціональних сучасних вертольотів значно підвищить спроможності НГУ, дозволить більш оперативно й ефективно виконувати поставлені завдання за призначенням», – заявив командувач НГУ генерал-полковник Юрій Аллеров.

Основними завданнями літальних апаратів Airbus в Нацгвардії буде переміщення особового складу і техніки для проведення спеціальних операцій, але і багатопрофільне використання під час надзвичайних ситуацій.

У Франції уже пройшли підготовку 2 пілоти Нацгвардії. А також 6 гвардійських фахівців інженерно-технічного складу, які безпосередньо здійснюватимуть обслуговування нової авіатехніки. Надалі авіаційний персонал Національної гвардії проходитиме навчання за участі французьких фахівців в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: