Ще три парафії перейшли з УПЦ МП до нової української церкви

tcerkva3

Ще три парафії на Вінниччині перейшли з церкви Московського патріархату до нової Православної церкви України.

Про це повідомляє УП з посилання на Вінницьку єпархію ПЦУ.

За її даними, такий крок зробили парафія храму святої великомучениці Параскеви села Тютьки Вінницького району, а також парафії сіл Рівець і Коло-Михайлівки.

В єпархії розповіли, що парафія села Тютьки разом із настоятелем отцем Іваном Просяновським свій вибір зробила ще напередодні Об’єднавчого собору, а вже на Миколая, 19 грудня, підтвердила своє попереднє рішення і приєдналася до Православної церкви України.

«За богослужінням підносилися молитви за Предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія та митрополита Вінницького і Барського Симеона», - йдеться в повідомленні.

За інформацією єпархії, радісно сприйняли пропозицію перейти під юрисдикцію ПЦУ і в селі Рівець, де отець Іван Просяновський також є настоятелем.

«Парафіяни заявили, що ніколи не сумнівалися у своєму священикові і будуть раді разом із ним надалі молитися в Українській Церкві», - зазначають у прес-службі.

Крім цього, розповідають там, у Вінницькому районі до української помісної православної церкви приєдналася парафія села Коло-Михайлівки, де править благочинний Вінницького району архімандрит Дорофей (Маркевич).

В єпархії нагадали, що саме отець Дорофей разом із митрополитом Симеоном був учасником Об’єднавчого собору у Києві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: