Які свята відзначають 21 грудня (іменини, народні прикмети)

1482301295_winter-hands-cup-coffee-love

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 21 грудня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 21 грудня в Україні і світі.

21 грудня 1988 р. найпотужніший літак у світі український АН-225 «Мрія» здійснив свій перший випробувальний політ. Розробки цієї моделі розпочалися на Авіаційному науково-технічному комплексі ім. О. К. Антонова у Києві ще у 1983 р. Проте суттєві перші креслення з’явилися тільки в 1985 р., а вже через 3 роки 30 листопада 1988 р. новий літак АН-225 «Мрія» виїхав з ангару АНТК. Нова модель стала продовженням славнозвісного АН-124 «Руслан», але «Мрія», в першу чергу, була розрахована на перевезення космічних кораблів та інших вантажів в рамках радянської космічної програми. 3-4 грудня 1988 р. відбулися наземні випробування, а 21 грудня літак здійнявся в небо. Керували «Мрією» командир О. Галуненко та другий пілот С. Горбик. Цей політ тривав 1 г 14 хв. і виявив, що всі реальні літні характеристики літака повністю співпадають з характеристиками у змодельованих ситуаціях.

Вже у 1989 р., піднявши на борт 500 т вантажу, АН-225 встановив 106 світових рекордів серед літаків такого ж класу. Проте головне своє завдання – перевезти космічний човник «Буран» з Жуковського до Байконуру – вдалося виконати вже у травні 1989 р. У цьому ж році літак виступив на Паризькому авіасалоні, через два роки – в Ле-Бурже, на МАКС-93 в Жуковському «Мрія» вже літав під українським прапором. Проте з розпадом СРСР фінансування авіаційної галузі різко зменшилося і усі роботи над літаком припинилися. Лише після 7 років, проведених в ангарі, у 2001 р. «Мрія» знову опинилася в небі. Сьогодні працює лише один АН-225: на комерційних авіалініях він перевозить нестандартні великогабаритні вантажі, адже має для цього усі умови.

Іменини 21 грудня

Цього дня іменини святкують: Анфіса, Кирило

Народні прикмети

  • Тихий і морозний день - зима буде м'якою і сніжної
  • Синиці 21 грудня шукають укриття - чекай хуртовини
  • Якщо людина народилася в день Потапія, 21 грудня, то він буде небагатослівним і привітним. В якості талісмана йому рекомендується носити агат
  • Завірюха почалася 21 грудня - влітку буде багато опадів
  • Снігопад віщує дощове літо
  • Синиці з самого ранку цвірінькають - прикмета до того, що вночі мороз вдарить.
  • кщо ж 21 грудня птиці під дахом ховаються - буде заметіль

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: