В СБУ назвали можливу причину вбивства Гандзюк (фото)

2251328
Фото: відкриті джерела

Слідство у справі нападу на Катерину Гандзюк відпрацьовує версію причетності до вбивства чиновників, які займаються незаконною вирубкою лісу в Херсонській області і з якими боролася активістка.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«Правоохоронцями, зокрема, відпрацьовується одна із слідчих версій стосовно вчинення злочину над потерпілою у зв’язку з її активною громадською позицією щодо незаконної вирубки лісу на території Херсонщини та викриття причетних до цієї злочинної схеми посадових та службових осіб органів влади та місцевого самоврядування Херсонської області», - йдеться в повідомленні.

У ході розслідування встановлено, що на території Голопристанського, Олешківського та інших районів Херсонської області за сприяння посадових і службових осіб органів влади та місцевого самоврядування здійснюється незаконна вирубка лісів та зелених насаджень з метою продажу деревини та отримання протиправного прибутку. При цьому факти масової вирубки лісів маскуються під санітарну рубку пошкоджених від пожежі дерев. «Легалізована» у такий спосіб деревина легалізується для подальшого перепродажу.

"Наразі оголошено про підозру в скоєнні злочину передбаченого ст. 115 Кримінального кодексу України семи фігурантам справи", - розповідають у спецслужбі.

За результатами проведення обшуків серед іншого виявлено понад три тисячі стовбурів кругляка ділової деревини без належних підтверджуючих документів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: