УПЦ МП звернеться до Конституційного суду через закон про назву

onufriy
Митрополит Онуфрій. Фото: news.liga.net

Українська православна церква Московського патріархату ініціюватиме звернення до Конституційного суду щодо закону, який зобов'язує її вказати в назві приналежність до Росії.

Про це заявив голова юридичного відділу УПЦ МП протоієрей Олександр Бахов, повідомляє у вівторок інформаційно-просвітницький відділ церкви.

Він зазначив, що УПЦ МП надіслало звернення до президента з проханням застосувати вето до згаданого закону, однак він таким правом не скористався. «Окрім цього, так як має місце порушення Конституційних норм і принципів, ми ініціюємо звернення до Конституційного суду», - сказав Бахов. НА його думку, прийнятий закон "порушує право на свободу віросповідання та дискримінує за релігійною ознакою мільйони віруючих" УПЦ МП.

«Окрім цього він не відповідає Конституції України та порушує міжнародні зобов’язання, які на себе взяла наша держава, що відображені у таких основних документах як, Загальна декларація прав людини, Міжнародний пакт про громадянські і політичні права, Декларація про ліквідацію всіх форм нетерпимості та дискримінації на основі релігії чи переконань, Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод», - заявив голова юридичного відділу церкви і додав, що будь-які спроби змінити назву церкви вважає втручанням у внутрішні справи регіоійної групи.

Читайте також: Ще три парафії УПЦ МП Львівщини приєднались до Православної Церкви в Україні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: