На Луганщині заочно засудили трьох організаторів «референдуму»

b9bc1ca3ab50a71a2dc85ee8036d5be80521

На Луганщині заочно засудили до ув’язнення трьох співорганізаторів так званого референдуму на підтримку терористичної організації «ЛНР».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

Їх визнали винними у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та присудили по 6 років позбавлення волі двом обвинуваченим та 7 років ще одному.

Розслідування правоохоронці проводили заочно, оскільки підозрювані переховувались на окупованій території Луганської області.

«Навесні 2014 року громадянка України вступила в злочинну змогу з двома іншими обвинуваченими, а також особами, щодо яких окремо здійснюється досудове розслідування, з метою проведення на території Лисичанська незаконного «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «Луганської народної республіки», – зазначає прокуратура.

Обвинувачені організували комплектування так званих «виборчих комісій», пошук приміщень для голосування, перевезення бюлетенів, скриньок та списків «виборців», а також координували роботу створеної «виборчої дільниці» в день проведення псевдореферендуму 11 травня 2014 року.

«Крім того, одна з осіб, перебуваючи на посаді секретаря Лисичанської міської ради, за відсутності міського голови скликала позачергову сесію, на якій було визнано так званий «Акт про державну самостійність «ЛНР», а також здійснювала публічні виступи антиукраїнського змісту», – каже слідство.

Прокуратура не називає імен осіб.

Заочне засудження застосовують до тих, хто без поважних причин ігнорує повістки та переховується від правоохоронців.

Покарання у таких випадках починають обчислювати після затримання особи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: