Туристку, яку на Драгобраті переїхав ратрак, перевезли до реанімації в Києві

maxresdefault
Фото ілюстративне.

Туристку, яка на гірськолижному курорті Драгобрат отримала тяжкі травми, доставили швидкою у реанімацію в Києві

, передає ВВС-Україна.

У неділю близько 17:00 туристка Тетяна з Києва отримала травми через зіткнення зі спецтранспортом для прокладання гірськолижних трас (ратрак).

Сьогодні її привезли до Києва у реанімацію Інституту нейрохірургії, повідомив друг постраждалої та очевидець подій Володимир Терещенко.

Нагадаємо, у минулі вихідні компанія друзів із Києва поїхала до Карпат і зупинилась у готелі, розташованому на схилі гори Драгобрат.

У неділю, після катання на сноуборді друзі спускались схилом до готелю. Пан Терещенко зазначив, що на схилі немає знаків про заборону спуску і всі мешканці навколишніх готелів користуються цим шляхом.

Першим спустився хлопець постраждалої Антон. Після нього на трасу виїхав ратрак, який почав спускатись схилом.

Пані Тетяна зупинилася за 15-20 метрів від ратраку і сіла, аби зняти сноуборд. Тоді ратрак, який перед тим спускався схилом, за словами пана Терещенка, неочікувано почав задкувати.

«Вона, можливо, навіть не побачила той момент, коли він почав рухатись назад, а він геть не побачив її», – сказав він.

За словами Володимира Терещенка, транспорт не мав попереджувальних світлових сигналів. Також він не впевнений, чи був у нього ввімкнений звуковий сигнал.

«Вона, коли його побачила, намагалася якнайшвидше зняти дошку, кричала, але він її не бачив. Він їхав назад і переїхав її», - розповів очевидець.

Зрозумівши що сталося водій проїхав уперед і «звільнив тіло дівчини». Друзі підбігли до Тетяни та спробували почати надавати їй першу допомогу.

«Добре, що там був досить таки глибокий сніг, бо інакше я не знаю, що б сталось», - сказав Україна пан Терещенко.

Ратрак спустився схилом, розвернувся та під'їхав до місця події. У кабіні транспорту, за словами свідка, сидів його власник - хазяїн сусіднього готелю, та його працівник.

«Звідти вийшов власник і якийсь його робітник. Я так і не зрозумів, хто був за кермом... Здалося, що ближчим до водійських дверей був хазяїн», - підкреслив пан Терещенко.

Він додав, що поліція прибула вже до лікарні у Рахові, куди десь через дві години доставили постраждалу. На місце ж події поліція прибула вже «глибокої ночі».

Подруга постраждалої Олена Івашкіна розповіла, що туристка отримала «складний перелом щелепи, суттєві травми голови з легким струсом мозку, численні забої по всьому тілу, порушення рухливості рук і ніг, без переломів, але з вивихами».

Вона також розповіла, що поліція відкрила кримінальне провадження «за фактом наїзду і нехтуванням техніки безпеки та правил знаходження на місці події з боку водія ратраку».

Слідчий, який веде справу підтвердив, що стосовно даної події дійсно ведеться досудове розслідування, але відмовився назвати будь-які деталі.

Власник сусіднього готелю відмовився прокоментувати інцидент.

«Поліція розбирається, поліція розбереться і тоді будуть висновки», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: