ВООЗ дала «дорожні» поради на новорічні свята

630_360_1467906267-3570

Однією з головних причин дорожнього травматизму є вживання алкоголю учасниками руху: навіть невелика кількість випитого може призвести до ДТП.

Про це пишуть Новини ООН , посилаючись на дані Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

«Алкоголь - головний фактор ризику дорожнього травматизму. Навіть невелика кількість алкоголю в крові є небезпечною і для водіїв, і для велосипедистів, і для пішоходів. Тож, навіть там, де можна випити перед тим, як сісти за кермо, краще зовсім цього не робити і вже принаймні суворо дотримуватися встановлених норм. Можна також домовитися з кимось із членів сім'ї або компанії, що він або вона не буде пити і розвезе інших по домівках після вечірки, вечері в ресторані або з гостей», - радять у ВООЗ.

З настанням різдвяних і новорічних свят в ВООЗ закликають бути обережними на дорогах і дають кілька корисних порад.

«Якщо ви потрапите в аварію, то пасок безпеки може врятувати вам життя: у тих, хто пристібається, імовірність загибелі скорочується на 60 відсотків. Причому в ВООЗ закликають пристібатися не тільки водіїв, але і всіх пасажирів, включаючи тих, хто сидить на задньому сидінні, - навіть на короткі поїздки. Ну, і обов'язково подбайте про дітей: малюків і дітей до 10 років треба возити в спеціальних кріслах», - наголошують в ВООЗ.

Також у міжнародній організації інформірують: у країнах з низьким і середнім доходом велосипедисти і мотоциклісти становлять більш як половину загиблих або постраждалих в дорожніх аваріях, головна причина смерті у них - травми голови.

«Шолом знижує небезпеку загибелі на 40%. Важливо підібрати шолом за розміром і правильно його застебнути. Перевищення швидкості стає причиною третини всіх смертельних випадків. Чим вища швидкість, тим більша небезпека. При швидкості 80 км/год вона в 20 разів вища, ніж при 30 км/год», - наголошують міжнародні експерти.

Вони також акцентують, що сьогодні все більше аварій відбувається через мобільні телефони.

«Використання мобільних телефонів під час руху підвищує імовірність аварії в чотири рази. Навіть якщо ви користуєтеся системою hands-free, телефонна розмова однак відволікатиме вас від дороги. Коли водій за кермом відправляє СМС-повідомлення - ризик ДТП підвищується в 20 разів», - констатують у ВООЗ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: