Засідання Ради національної безпеки та оборони: трансляція

819336

Сьогодні, 26 грудня, відбудеться засідання Ради національної безпеки та оборони.

Початок засідання планується о 14.00. Учасники обговорять питання, пов’язані з воєнним станом.

Термін дії воєнного стану в Україні, який було введено в 10 областях після атаки Росії на українські кораблі в Керченській протоці, завершується у середу, 26 грудня.

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Зокрема, прикордонний корабель РФ здійснив таран рейдового буксира. В результаті зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ в Керченській протоці поранення отримали шість українських моряків.

У зв'язку з цим інцидентом Верховна Рада України проголосувала за президентський законопроект про введення воєнного стану  в декількох областях України на 30 днів. Зокрема, воєнний стан введено у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Херсонській, а також у внутрішніх водах Керченської акваторії.

Зазначимо, президент України Петро Порошенко розповів, що воєнний стан в Україні запроваджено для законодавчого захисту дій українських військових.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: