У львівському ліцеї створили сучасний просвітницький мультимедійний простір

1419fffbc52dfd544b9ffc7c742dddcf_L

У Львівському ліцеї № 46 ім. В'ячеслава Чорновола у рамках Громадського бюджету реалізовано проект «Україна починається з тебе».

На реалізацію цього проекту з міської скарбниці було виділено близько півмільйона гривень.

Проект включає у себе постмодерний музей Героя України В’ячеслава Чорновола. Наступного року у ліцеї мають намір встановити стіну пам’яті Героя України Василя Сліпака, який, до речі, навчався у цьому закладі. Проект містить відпочинкову та просвітницьку зони в сучасному стилі, що розташовані в коридорі на другому поверсі школи.

Директор ліцею № 46 Роман Балаш розповів, що з ініціативою обладнати музей В'ячеслава Чорновола виступили не випадково, адже саме у цій школі ще в 80-х роках було створено перший осередок Руху серед освітніх закладів, а згодом - у 1999 році цій школі першій в Україні присвоїли ім’я В’ячеслава Чорновола.

Автори проекту забезпечили відкритість музею шляхом розміщення інформації на мультиборді, доступ до якого учням та гостям школи відкрито на постійній основі. Окрім того, облаштовану зону планують використовувати для проведення круглих столів, відкритих уроків та інших заходів.

Роман Балаш розповів, що це не є музеєм у статичному розумінні, а таким, експозицію якого постійно доповнюватимуть.

Відкриття мультимедійного простору із матеріалами про життя та діяльність В’ячеслава Чорновола відбулося у рамках відзначення 81-ої річниці від Дня народження Героя України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: