Українського політв’язня Кремля Кольченка переводять у штрафний ізолятор

346650

Українського політв'язня Кремля Олександра Кольченка, який утримується у колонії в російському Копєйську, на 10 днів переводять у штрафний ізолятор.

Про це повідомила російська правозахисниця Тетяна Щур в ефірі телеканалу «Прямий».

«Сьогодні вранці надійшло повідомлення, що його закривають у ШІЗО на 10 діб за якимось формальним приводом», - розповіла Щур.

Втім,  вона не вбачає в цьому репресій безпосередньо щодо Кольченка.

«На жаль, такі правила у в'язницях, що у зв'язку зі святами відбувається посилення режиму. І всіх засуджених, які мають «важкі» статті, прибирають із зони з профілактичною метою. Це такі вимоги режиму», - завершила адвокат.

За її словами, адвокат відвідує Кольченка регулярно - раз або двічі на місяць. Політв’язень розповів, що регулярно по годині в день займається в спортзалі, дякував усім за підтримку.

«Взаємовідносини нормальні в загоні і ніяких спеціальних дій до нього не застосовується. Не примушують ні до чого ні з боку ФСБ, ні з боку адміністрації колонії. Все тихо, мирно», - розповіла Щур.

Раніше повідомлялось, що матері політв'язня Олександра Кольченка дозволили триденну зустріч із сином. ЗМІ показали кадри однієї із зустрічей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: