Львівський обласний центр зайнятості віддав майже півмільйона гривень за прибирання улюбленій фірмі

slider1

Оголошений Львівським обласним центром зайнятості тендер на прибирання вартістю майже півмільйона гривень дістався ПП «Лев-5», незважаючи на те, що конкуренти пропонували нижчі ціни.

Про це стало відомо із сайту публічних закупівель ProZorro.

У листопаді Львівський обласний центр зайнятості оголосив тендер на послуги з комплексного прибирання приміщень Львівського обласного центру зайнятості та його 24 філій вартістю 480 тисяч гривень. Термін виконання робіт – 2 січня – 29 березня.

На торги зголосилися три компанії: ТОВ «Деніком» ФОП Лілія Вікоброда та ПП «Лев-5». Незважаючи на те, що остання у першому турі аукціону знизила ціну лише на три тисячі, а в другому взагалі не торгувалася, угода дісталася саме їй. Наприклад, ТОВ «Деніком» запропонувало ціну у 454 тисячі 200 гривень, а ФОП – 455 тисяч.

У протоколі розгляду тендерних пропозицій вказується, що ТОВ «Деніком» подало документи, які не відповідають вимогам замовника, зокрема довідка про наявність матеріально-технічної бази, а також про наявність працівників з відповідною кваліфікацією, знаннями і досвідом. Крім того, замовник вимагав документ, який визначає вартість чистих активів і код доступу до електронної версії чинного статуту тощо. Втім, наприклад, у поданій фірмою довідці про працівників, зазначені 11 осіб з досвідом роботи від 4 до 12 років.

ФОП Лілія Вікоброда відмовили на підставі невідповідності довідки про матеріально-технічну базу, виконання аналогічних договорів і не всі копії документів містять підпис. Хоча у довідці про МТБ зазначені і кількість пилососів, і швабр, і візків для прибирання, і рік та місце виробництва. Так само є цілий список аналогічних договорів. Утім, замовник вирішив, що цього недостатньо.

Що стосується переможця – ПП «Лев-5», згідно із даними YouControl, підприємство було зареєстроване 2010 року, керівником є Федір Гавриленко, а підписантом Олег Рудницький – колишній заступник голови ЛОДА Михайла Костюка, також він працював заступником начальника Головного управління МВС у Львівській області.

Тільки нинішнього року ПП «Лев-5» вже отримало від Львівського обласного центру зайнятості понад мільйон гривень за послуги з прибирання. Ще десять угод на такі ж послуги ПП уклало з ГУ ДМС у Львівській області. Загальна сума тендерів за 2018 року, які отримало ПП «Лев» – понад мільйон 630 тисяч, а з останнім вже понад два мільйони гривень.

Загалом  Олег Рудницький має стосунок до 15 фірм, зокрема, крім ПП «Лев-5», а також «Лев-2», «Лев-3», «Лев-4», «Лев-6, «Лев-7», основними видами діяльності яких є послуги з прибирання і охоронні послуги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: