Результати першого етапу конкурсу до Антикорупційного суду: далі пройшли 78 кандидатів

2097245

Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) оприлюднила результати першого етапу конкурсу до Вищого антикорупційного суду та апеляційної палати цього суду.

Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) оприлюднила результати першого етапу конкурсу до Вищого антикорупційного суду та апеляційної палати цього суду, інформує Громадське.

«27 грудня 2018 року Комісією затверджено результати практичного завдання та першого етапу кваліфікаційного оцінювання «Іспит» у межах конкурсів на зайняття вакантних посад», — йдеться у повідомленні.

Згідно з опублікованими результатами, продовжує участь у конкурсі до Антикорупційного суду 81 кандидат, 27 претендентів припинили участь у відборі.

У конкурсі до апеляційної палати суду 32 кандидати продовжили боротьбу за посади, 16 – вибули з конкурсу.

Також ВККС опублікувала результати першого етапу відбору до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду: 78 кандидатів продовжують участь у конкурсі, 26 — вибули.

Загалом до Вищого антикорупційного суду планують набрати 39 суддів, з них — 12 до апеляційної палати.

7 червня Верховна Рада ухвалила закон про Антикорупційний суд у другому читанні під час засідання. «За» проголосували 317 депутатів. У Венеціанській комісії привітали ухвалення закону про Антикорупційний суд.

11 червня Порошенко підписав закон про Антикорупційний суд.

Створення Антикорупційного суду — одна з вимог міжнародних партнерів України для подальшої співпраці. Серед його запланованих функцій — розслідування справ Національного антикорупційного бюро щодо корупції серед високопосадовців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: