Тіло російського найманця, який помер у колонії в Дрогобичі, передали консулу РФ

news_20181228_091450_1545981290

Україна видала консулу Росії тіло засудженого бойовика «ЛНР» Валерія Іванова, який відбував покарання у Дрогобицькій виправній колонії №40.

Про це 27 грудня повідомив директор колонії Олександр Купець, передає Цензор.НЕТ.

За його словами, за тілом приїхав віце-консул консульства Російської Федерації у Львові.

«Помер він від закритої черепно-мозкової травми. Там нікого не було в кімнаті, він був сам. Він впав, фельдшер, який надавав першу медичну допомогу, констатував смерть. Викликали оперативно-слідчу групу, вона приїхала, склала протокол огляду місця події та слідчий дав дозвіл на розтин і відправку тіла в морг», – додав Купець.

Про смерть Іванова стало відомо 17 грудня. Дрогобицька місцева прокуратура поінформувала, що Іванов помер 9 грудня. Він впав і вдарився потилицею об сміттєвий бак, коли хотів замінити лампочку.

У МЗС РФ заявили, що найманця могли вбити.

Жителя Архангельська Іванова затримали і засудили в Україні по ст. 258 (терористичний акт) і ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Він воював на боці бойовиків «ЛНР». У серпні 2015 року в районі Станиці Луганській його затримали співробітники СБУ і бійці ВСУ. Українські спецслужби заявили, що бойовик є розвідником з великим бойовим досвідом. За словами волонтера Ольги Решетилової, яка посилається на очевидців, Іванов п'яним випадково прийшов на позиції українських військових.

У Дрогобицькій колонії Іванов перебував з вересня 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: