У Пустомитах заборонили заїзд автомобілів у парк-пам’ятку

48275769_2161112250574474_652726014132092928_n
фото: facebook.com/zhyvchek

Виконавчий комітет Пустомитівської міської ради прийняв рішення про заборону заїзду на територію парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк XIX» .

Відповідне рішення підтримали на останньому засіданні виконкому міської ради, про це пише Zik.

Згідно з рішенням,  на територію парку можна заїжджати лише транспортним засобам спеціального призначення (швидкої медичної допомоги, пожежно-рятувальної служби; Пустомитівського міського житлового-комунального підприємства, служб, які обслуговують інженерні комунікації на території парку) для виконання їхнього функціонального призначення та транспортним засобам, які забезпечують проведення святкових заходів на території парку у відповідності до дозвільних документів, виданих Пустомитівською міською радою.

Нагадаємо, парк є одним з небагатьох в Україні прикладів садово-паркового мистецтва XІХ ст., завдяки чому викликає значне наукове зацікавлення. Він розміщений у центральній частині міста та композиційно поєднаний з Пустомитівським палацом – пам’яткою архітектури національного значення.

Пустомитівська міська рада 19 лютого цього року підписала договір на реконструкцію місцевого парку з ТОВ «Добрі догори» на суму 5,1 млн грн.

За ці кошти було відремонтовано пам’ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк XIX». Проведео заміну водопроводу КП «Пустомитиводоканал» у центральній частині парку, проводилося облаштування доріжок для прогулянок та «зелені зони», дитячий та спортивний майданчики, проводилося встановлення лавочок, урн та ліхтарів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: