В межах співпраці карпатських громад цьогоріч реалізували 32 проекти

d4f34da21cbf7f8dcb614c83ef8b7b6d

У 2018 році, в межах Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад реалізувано 32 проекти на загальну суму 9 млн грн. 

У 2018 році, в межах Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад реалізовано 32 проекти на загальну суму 9 млн грн. 

Про це під час конференції «Cпівпраця в Карпатах: успіхи 2018 року і перспективи розвитку» розповів голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, передає кореспондент Дивись.info.

Щоб підбити підсумки виконання Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад у 2018 році, яку реалізовувала Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна», на конференції зібралися представники органів місцевого самоврядування, обласних державних адміністрацій і неурядових організацій із Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької областей.

«Мережі співпраці в Карпатах активно нами створюються. В цьому році ми проводили кілька конкурсів. Підсумки одного з них ми підводимо сьогодні. Це конкурс ініціатив карпатських громад. Я вважаю, що 107 поданих заявок в рамках конкурсу підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, 32 – проекти-переможці, які вже реалізовані, –  це дуже добрий показник. Конкурс підтримано усіма чотирма карпатськими областями. Ми провели аналіз того, що було нами зроблено, і з упевненістю дивимося вперед. Наступного року маємо цей самий конкурс, котрий підтверджений вже бюджетними внесками, а також матимемо схожий конкурс за ідеологією коштом вже державного бюджету. Тобто, як мінімум удвічі нарощуємо можливості для співпраці і підтримки ініціатив у Карпатах», - розповів Олександр Ганущин.

Більш детальний звіт про результати року оприлюднений на сторінці «Єврорегіону Карпати – Україна» на Фейсбук:

Серед реалізованих проектів зокрема «Гуцульська мода», реалізований Косівською і Вижницькою районними радами.

«Це такий класичний проект. Другий проект, який хотілося б відзначити, пов'язаний із Спринею, місцем де створилася УГВР. За рахунок написаного проекту ми об’єднали дітей не тільки з Карпат, а навіть зі сходу. Ми там проводили відповідний вишкіл. Думаю, що на 75-у річницю УГВР цей проект буде продовжений. Є багато проектів, які концентрувалися на сакральній архітектурі. Наприклад, є книжка, де зібрані всі сакральні пам’ятки Жидачівського району. Такі 32 проекти, я сподіваюся, що цю цифру ми подвоїмо. Це наша планка, яку б ми хотіли взяти у вигляді мереж, співпраці в українських Карпатах», - додав голова облради.

В межах конференції відбулася презентація нових конкурсів. Зокрема, оголошено конкурсний набір Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад на 2019 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: