Які свята відзначають 28 грудня (іменини, народні прикмети)

iStock-521455277
521455277

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 28 грудня в Україні і світі. 

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 28 грудня в Україні і світі. 

Свята 28 грудня

28 грудня в усьому світі відзначається Міжнародний день кіно — свято на честь першого сеансу сінематографу, який відбувся в Парижі в 1895 році.

Зі світом кіно жителів Франції познайомили брати Огюст і Луї Люм'єр. Вони винайшли апарат сінематограф, який пізніше став надзвичайно популярним. Французи запатентували його і 22 березня 1895 року організували перший кіносеанс в історії світової культури. Брати показали своїм друзям коротенький сюжет «Вихід робітників із заводу Люм'єр». Але все ж Міжнародний день кіно відзначається не цього дня, а в день, коли відбувся перший платний показ короткометражного фільму «Прибуття потягу на вокзал Ла Сьота». Це сталося 28 грудня 1895 року в кафе на паризькому Бульварі Капуцинів. Глядачі настільки повірили в реальність того, що відбувається на екрані, що стали панікувати і втікати, боячись опинитися під колесами поїзда.

Крім Міжнародного дня кіно, в Україні відзначають День українського кіно — у другу суботу вересня.

День святих Невинних Немовлят Вифлеємських. Християни шанують святих немовлят як мучеників, вважаючи, що всякий, хто був убитий з ненависті до Христа, повинен розглядатися як мученик, навіть якщо він не підозрював про сенс того, що відбувається.

Іменини 28 грудня

Цього дня іменини святкують: Василь, Іларіон, Іона, Павло, Олександр, Степан, Сусанна, Трифон

Народні прикмети

Як на 28 грудня, так і в березні. Морозний день і теплий вечір - студені дні ще будуть. На Трифона сонцю з нечистю боротися допомагай, вугілля в сніг кидай та змови читай. В цей день по прикметі мороз у недбайливих господарів худобу та птицю забирає. У тих, хто не подбав про утеплення сараїв і хлівів за осінь, може померзнути скотина.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: