Як армійці ЗСУ опановують новітні тренажери на Яворівському полігоні (відео)

156546

Для відпрацювання бою в умовах міста спорудили ціле містечко, аналогів таким проектам в Україні поки що немає.

Про це повідомляє 5 канал.

Новітні тренажери опановували на Львівщині військовослужбовці Збройних Сил. Міномети пневматичної системи, сучасні пристрої для підготовки фахівців протитанкових ракетних комплексів та ексклюзивні українські розробки. Все це задіяли на Яворівському полігоні. На навчання прибув з інспекцією і головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко.

Міномети пневматичної системи 82-го та 120-го калібрів – прототип реального міномета, який не потребує боєприпасів. Навчальний центр отримав їх півроку тому.

«Ми закачали в балон повітря, максимальна дальність стрільби наших мінометів 350 метрів. Ми можемо провести навчання на території військової частини, наприклад, на стадіоні», – зазначає військовослужбовець Євген Шпак.

Командир 2-го взводу 4-ї мінометної батареї ЗСУ Олександр Йосипенко додає, що прототип економить міни, однак навички з ним відпрацьовуються швидко.

2018-го сюди надійшли і сучасні тренажери для підготовки фахівців протитанкових ракетних комплексів. На великих моніторах, наче в комп'ютерній грі, бійці шукають й знищують цілі за аналогією ракетних комплексів «Корсар».

«Я служив на "Корсарах" в АТО, але там не стріляли, бо не можна. А тут на тренажерах тренуємося і в будь-яку ціль потрапляєш з першого разу», – зазначає армієць Дмитро Кіловець.

Для відпрацювання бою в умовах міста спорудили ціле містечко. Аналогів таким проектам в Україні поки що немає.

Хизуються ще однією новинкою – тренажером «Скіф». Це українська розробка, яка працює подібно до американської системи «Майлз».

«На техніку вішається міна, до неї підключають взривпакет. Боєць виходить на вогневий рубіж, прицілюється, як і з справжнього РПГ, вистрілює. Йде електричний контакт на підрив і відбувається вибух», – пояснюють армійці.

Датчики також є на зброї та на екіпіруванні бійців. Вони спрацьовують при влучанні.

«Боєць розуміє, – потрапляє він чи ні. При відпрацюванні тактики бійці розуміють, як їм краще пересуватися, як їм не потрапити під вогонь, як вони одне з одним взаємодіють», – додає військовослужбовець Олександр Олійник.

Навчання проінспектував головнокомандувач Збройних сил. За словами Віктора Муженка, наступного року ще більше поліпшать умови навчання військовослужбовців. Також від 1-го січня збільшиться грошове забезпечення. Мінімальна зарплатня становитиме понад 10 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: