На Буковині до ПЦУ приєдналась ще одна парафія

7e68beef-359c-4ab9-b9d3-0a6de0122581

Громада села Карапчева Вижницького району Чернівецької області прийняла рішення про перехід з підпорядкування колишньої Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України. Віряни підтримали перехід більшістю голосів.

Так, відповідне рішення громада ухвалила у неділю, 30 грудня, на зборах церковної громади. У них взяли участь понад 400 місцевих жителів, передає УНІАН.

Видання зазначає, що на зборах були присутніми приблизно 30 представників колишньої УПЦ МП. Усі вони заявляли про неприпустимість переходу церкви Різдва пресвятої Богородиці села Карапчів до ПЦУ.

Зокрема, секретар Чернівецької єпархії УПЦ МП Микита у стилі Московського патріархату заявив під час зборів, що "ніякого Об’єднавчого собору не було", а дії ПЦУ є "розкольницькими". Після цього прихильники колишньої УПЦ МП поблизу церкви почали бити поклони й молитися.

Натомість священик отець Георгій зазначив, що справжня українська церква – це новостворена ПЦУ.

У Біблії написано: "Хто руйнує церкву – того зруйнує Бог". У нас відібрали церкву ще в 1686 році, а світ тепер нам повернув цю церкву. 14 церков світу проголосували за нас. І це дійсно справжня українська церква,
– наголосив він

Жителі Карапчева підтримали перехід парафії до ПЦУ більш ніж 350 голосами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: